vineri, 20 ianuarie 2017

Shopping la Milano: Moda pe înțelesul tuturor buzunarelor

Fie că vorbim despre Roma, Florența, Napoli sau Milano, în orice oraș din Italia poți face cumpărături. Indiferent că vrei să cumperi sticlă de Murano, obiecte decorative pentru casă, produse din cașmir, genți de piele sau pur și simplu îți propui să te aprovizionezi cu haine clasice sau smart casual, în Peninsulă sigur vei găsi ce ai nevoie.

Prin definiție, la capitolul shopping, Milano este în top. Da, în Capitala Modei, poți cheltui foarte mulți bani pe haine, parfumuri și accesorii. Dacă îți permite cardul, în zona Galleriei Vittorio Emanule vei găsi produse haute couture, branduri celebre, designeri de top, cafenele și restaurante. Aceasta este cea mai veche zonă de cumpărături din Italia, Galleria făcând legătura între Dom și Teatro alla Scala.





Dacă nu găsești nimic pe gustul tău în zona galeriilor, poți coborî puțin și, chiar sub arcade, pe partea stângă vei da peste la Rinascente (link aici). Dincolo de magazinele situate pe patru nivele, ceea ce ne-a plăcut nouă a fost zona de lounge de aici. Sunt mai multe cafenele și restaurante la etajul superior al clădirii. Poți mânca o cină specific italiană sau poți bea un Aperol Spritz, într-o atmosferă tipic milaneză. Dacă ai noroc de vreme bună, trebuie să ieși pe terasă. Domul îți va ține companie. 




În Milano, casele de modă au linii de haine speciale pentru copii, expuse, cum altfel, în magazine distincte. Astfel, plimbându-te pe străduțele centrale vei găsi produse destinate celor mici, purtând emblema Gucci, Tommy Hilfiger sau Young Versace. 
Am descoperit și o zonă cu produse ceva mai accesibile, pe Via Alessandro Manzoni. Nu e departe de partea centrală a orașului, cam 10, 15 minute de mers pe jos. Aici am găsit câteva magazine cu haine și accesorii pentru cei mici. Il Gufo, Cashmirino, Martinelli Primus, Simonetta sau Miss Grant sunt câteva exemple. Totuși, nu te gândi că dai peste chilipiruri.









Și, pentru că iubesc foarte mult animalele, italienii s-au gândit că și ele trebuie să arate bine. Așa că au magazine de accesorii special pentru ele.


Dacă vrei să îi cumperi haine de la Milano și vrei să achiziționezi ceva deosebit, chiar unicat, trebuie să te îndepărtezi puțin de zona centrală. Există magazine cu haine de foarte bună calitate, unele realizate de croitori din tată în fiu, dar care nu sunt celebre. De exemplu, dacă pleci de la Dom și mergi pe Via Torino, iar apoi faci stânga pe Corso di Porta Ticinese, vei găsi foarte multe magazine și produse foarte drăguțe. Iubitorii de haine vintage vor fi foarte fericiți. E o alternativă bună pentru cei care vor să se bucure puțin de o atmosferă mai nonconformistă. Chiar în capătul străzii Corso di Porta Ticinese se află Serendeepity, un magazin unde vei găsi multe vinyluri, haine, obiecte decorative, dar și bijuterii interesante.



Odată ce ai părăsit această stradă, te afli deja foarte aproape de Navigli. Indiferent cu ce scop te afli în Milano, acesta e un loc pe care nu ar trebui să-l ratezi. Dincolo de multele restaurante care se află în acest sector (despre care am scris aici), din Navigli nu ai cum să pleci fără să cumperi ceva. Buticurile, hainele vintage, artiștii stradali și colecționarii dau o notă aparte cartierului. Rătăcind pe străzile din Navigli te vei simți ca și când timpul a stat în loc și te afli undeva prin anii 70 sau 80. Magazine precum Cavali e Nastri, Pourquoi Moi și Mafalda86 te pot ajuta să-ți faci o părere despre acest loc.

Tot la capitolul shopping trebuie să menționez un outlet de dulciuri – Outlet Dolciario, amplasat pe Via Torino 61 – unde vei găsi tot ce vrei și mai ales ce nu vrei pentru silueta ta!

Un magazin care mi-a plăcut mult în Milano și care se găsea cam pe orice stradă centrală e Lush. Firma din Marea Britanie are o bună reprezentare în Capitala Modei. Sute de săpunuri naturale, creme hand-made, măști, exfoliente, o multitudine de arome și totul poate fi testat, ca să vezi dacă e pe gustul tău. Produsele se vând și la noi, în mediul online, însă e altceva când le testezi înaine!

Un loc în care ne-am propus să mergem, însă l-am amânat pentru o vizită ulterioară în Milano, când vom călători, probabil, fără copil, este outlet-ul McArthur Glen Serravalle. Este amplasat cam departe de Milano, la circa 100 de kilometri, un drum puțin cam lung pentru Filip (ar fi însemnat cam trei, patru ore, dus-întors). Acest magazin face parte din același club cu Parndorf, de lângă Viena. Tot la capitolul outlet-uri trebuie adăugate și Il Salvagente (detalii aici) și Vicolungo (informații aici).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu